Skip to content
Home » Blog » Si të eksfolioni siç duhet fytyrën dhe trupin tuaj

Si të eksfolioni siç duhet fytyrën dhe trupin tuaj

Të kesh lëkurë të lëmuar dhe rrezatuese është një qëllim për lëkurën që shumica prej nesh e kanë. Por, se si ta arrini atë varet nga disa faktorë, nga të cilët kryesori është eksfolimi i duhur. Eksfolimi është çelësi për lëkurë të butë, por ka mënyra të duhura dhe mënyra të gabuara për ta bërë këtë, madje kjo e fundit mund të çojë në acarim të lëkurës dhe madje edhe në dëmtim të mundshëm. Lexoni më shumë për të mësuar gjithçka rreth eksfolimit dhe si të eksfoloni siç duhet fytyrën dhe trupin për lëkurë të lëmuar dhe rrezatuese.

Çfarë është eksfolimi?

Eksfolimi është procesi i heqjes së qelizave të vdekura nga sipërfaqja e lëkurës. Ekzistojnë dy lloje të eksfolimit: fizik dhe kimik. Eksfolimi fizik përfshin pastrimin e sipërfaqes së lëkurës me skrab, brushë të thatë ose mjet tjetër eksfoliues të lëkurës. Eksfolimi kimik përfshin aplikimin e përbërësve si acidi salicilik, acidet alfa hidroksi (si acidi glikolik), retinoli ose enzimat për të zbërthyer kimikisht papastërtitë e lëkurës. Produktet e formuluara me këta përbërës eksfoliues janë shpesh të lëngshëm, por ato mund të përfshihen edhe në kremrat e fytyrës, pastruesit ose serumet.

Sa shpesh duhet të eksfolioni lëkurën?

Eksfolioni trupin dy herë në javë ose sipas nevojës. Por, të mësoni sa shpesh të eksfolioni fytyrën është pak më e ndërlikuar, pasi varet nga lloji i lëkurës, shqetësimet dhe rutina e kujdesit të lëkurës. Njerëzit me lëkurë të ndjeshme zakonisht mund të përballojnë eksfolimin një herë në javë, ndërsa të tjerët mund të jenë në gjendje ta praktikojnë disa herë në javë. Në përgjithësi, më pak është më mirë, sepse eksfolimi i tepërt mund të shkaktojë dëme serioze në lëkurën tuaj.

Si të eksfolioni fytyrën

Eksfolimi për llojin tuaj të lëkurës është mënyra më e mirë për të optimizuar rutinën e kujdesit të lëkurës. Nëse keni lëkurë të ndjeshme, një skrab fizik ose produkt kimik për eksfolim me një përqendrim të lartë të përbërësve aktivë mund të jetë shumë i ashpër për ju. Në vend të kësaj, kërkoni një serum të butë eksfoliues ose pastrues eksfoliues.

Nëse keni lëkurë të yndyrshme ose tolerante, ka të ngjarë të shpëtoni nga eksfolimi kimik ose fizik. Kur gjeni ekuilibrin e duhur, eksfolimi i rregullt mund të çojë në aplikim më të lehtë të grimit dhe një shkëlqim rrezatues për të gjitha llojet e lëkurës. Kur dyshoni, konsultohuni me një dermatolog i cili mund t’ju japë rekomandime të personalizuara për llojin e eksfolimit që do të jetë më i miri për ju.

Lini një Koment

0
Shporta
  • No products in the cart.